Växtverk

VÄXTVERK är ledarscoutsutbildningen för dig som är 15 år och uppåt. Under 3 helger får du lära dig mer om scouting, ledarskap och kristen tro. Du får också träffa många nya kompisar och du kommer att få minnen och kunskaper för livet! Detta är kursen för dig som är eller funderar på att bli ledare i UV-scout. På VÄXTVERK arbetar vi i patruller och på programmet finns scoutprojekt, hajk, andakter, spårningar, lägerbål, lekar, samarbetsövningar och mycket annat. VÄXTVERK är uppdelat i tre steg:

Steg I, 9-11 november 2018 på Långserums Fritidsgård Här delas gruppen in i patruller och fokus ligger på att lära känna varandra och samarbete i patrullen. Du får lära mer om UV-scout och SAU. Vi bor inomhus och sover i sängar.

Steg II, 8-10 mars 2019 på Bäckalyckan i Vaggeryd Du får lära dig mer om ledarskap, kristen tro och scouting. Vi sover militärtält.

Steg III, 26-28 april 2019 på Klinta, Bottnaryd Här får du lära dig använda dina kunskaper i praktiken. Vi lever friluftsliv, lagar all mat över öppen eld eller på friluftskök och är ute hela dagarna och nätterna. Här sover vi i vindskydd.

Växtverk 2018-2019 är för dig som är född 2003 eller tidigare.

ladda ner affischen här växtverk2018