LÄGERINSAMLING 2022

 

TACK FÖR 2021

2021 var ni med och samlade in totalt 160 330 kr till familjer i Moçambique! Tillsammans har vi gett fler barn möjlighet att växa upp tillsammans med sin familj, få äta sig mätta varje dag, gå i skolan och slippa arbeta.

Moçambique är ett stort land i södra Afrika. Mer än hälften av befolkningen väldigt fattiga. Och även om alla barn ska gå i skolan i minst sju år, så är det många som inte gör det. Största anledningen är att deras familjer inte har råd att köpa skoluniform och skolmaterial. En annan anledning är att många barn måste arbeta för att kunna köpa mat och annat som är viktigt. Många mammor och pappor har dött i en sjukdom som heter aids och i många familjer är det bara mamma eller ett äldre syskon som tar hand om familjen.

Svenska Alliansmissionen jobbar tillsammans med en lokal organisation för att hjälpa några av de allra fattigaste barnen. Det gör vi bäst genom att hjälpa hela familjen. Framförallt handlar det om att föräldrar och äldre syskon ska tjäna pengar så att barnen slipper arbeta och kan bo kvar hemma hos sin familj.

En mamma som fått hjälp är Sara. Hon bor i en by i västra Moçambique tillsammans med sina fem barn. Deras pappa dog för några år sedan, så nu är det bara Sara som kan arbeta. Hon måste själv se till att barnen får mat, att de har kläder och kommer iväg till skolan. Sara jobbar med att odla grönsaker som hon säljer på marknaden. Innan räckte inte pengarna till allt som behövdes. Sara har fått lära sig bättre sätt att odla och fått hjälp med att gräva en kanal för att få fram vatten till sina grönsaker. Nu kan familjen äta sig mätt varje dag och hon kan till och med sälja lite grönsaker till andra. Pengarna som Sara får för grönsakerna räcker till att köpa skolmaterial, kläder och mediciner. Hon får till och med pengar över som hon kan spara. Visst är det bra?

Tillsammans med er UV-scouter kan vi fortsätta att hjälpa fler familjer på samma sätt som vi hjälpt Sara och hennes barn.


INSAMLING 2022


FILM OM INSAMLINGEN


VAR MED OCH GE

Bankgiro: 5499-1542

Swish: 123 24 577 37   SAU Insamling   Märk med ”Insamling Somalia”


VAD RÄCKER PENGARNA TILL?


LEK OM INSAMLINGEN: YANYOO