Mirjam

VÄLKOMMEN TILL NYA MIRJAM-KVÄLLAR!
Första tillfället är den 28 november kl. 18.00-20.30 i Allianskyrkan i Jönköping och då får vi besök av ingen mindre än Ester Ideskog, eller Vanbot som hennes artistnamn är.

Vanbot har under drygt ett decennium släppt elektronisk musik med stora melodier och suggestiva synthar med turnéer runtom i Europa, USA och Centralamerika. Efter flera års tystnad släppte hon i våras sitt fjärde album ”How Could I Prepare For This”. 
Vid sidan av den egna musiken jobbar Ester Ideskog, som hon egentligen heter, med workshops och sessions för att inspirera och lära unga att arbeta med teknik, synthar och sequencers.
SKAPA MUSIK MED SEQUENCER– en synt så liten att den ryms i fickan, med ljud så stora att de fyller globen. En sequencer är ett verktyg inom musik där man enkelt programmerar vad som ska spelas, när det ska spela och hur det ska låta. Det kan vara beat, bass, melodier eller samplingar och kan ses som en loop där man stoppar in olika ljud och på detta sätt bygger upp en ljudvärld. Pocket Operator är en sequencer i litet format; en “fick-synt”, men ljudet och funktionerna är stora. Det roliga med pocket operators är att det snabbt låter väldigt bra och att det inte går att göra ”fel”, vilket blir uppmuntrande för deltagarna.
På workshopen lär vi oss grunderna i en sequencer och hur man skapar musik och beats på ett lekfullt sätt. Varje deltagare arbetar hands on med en egen sequencer och får guidning i att bygga en ljudvärld med beats, samplingar och effekter.
Anmäl dig senast den 26 november till Mirjam här.
Välkommen!
Kommande datum för Mirjam är:
20 januari (i samband med Musik:Teknik-dagen)
20 februari