2020-09-18

SAU-ledaren:LIVE hösten 2020

Varmt välkommen med på SAU-ledaren:LIVE!

Under våren fick vi träffas till digitala ledarsamlingar och det vill vi gärna fortsätta med! Under hösten har vi tre torsdagskvällar med varierande teman där vi lyssnar, samtalar och funderar kring olika frågor när det kommer till att leda barn och unga. Sitt hemma själv vid skärmen eller möts med några av dina ledarkollegor där ni finns!

Klicka gärna i ”Kommer” i Facebook-eventet om du planerar att vara med. Alla höstens SAU-ledaren:LIVE genomförs i samverkan med studieförbundet Bilda som jobbar med folkbildning – att vi lär oss tillsammans genom gemensam reflektion.

 

8/10 Du är viktig! Kvällen börjar med en uppmuntran från Irén Björnell (Lekeryd) kring hur man som föräldrar kan prata om tro hemma. Under kvällen kommer vi att få konkreta tips på hur man kan har en andakt i familjen, hur bönen blir en naturlig del i familjelivet osv.

Kvällen vänder sig främst till dig som är förälder men givetvis vill vi att du som är ledare i barn och ungdomsgrupper finns med – det är viktigt att vi alla kan stötta föräldrar i deras viktigaste uppgift just det att vara förälder. Medverkar gör Irén Björnell och Marie-Louise Alsäter, barnkonsulent på SAU.

Länk till kvällen finns här.

 

12/11 Vad tar plats i ungas liv? Hur pratar man med unga om vad som är viktigt och vad som kan bli problematiskt? Det finns en hel del saker som är svårt att prata om! Suntprat är ett projekt som vill öppna upp för samtal om frågor som rör sociala medier, gaming, nätporr, alkohol och droger. Emma Andersson, UV-scoutkonsulent och André Dahlquist, Ungdoms- och utbildningskonsulent på SAU har varit på Suntprat-kurs och vi vill gärna dela med oss av detta!

Länk till kvällen finns här.

 

3/12 Världen är orättvis! Barnens tankesmedja handlar om att ta barns frågor på allvar och att få igång samtal kring globala frågor, rättvisa och mänskliga rättigheter. Emma och Madde från SAU delar med sig av ett rykande färskt material för att jobba med barn- eller scoutgruppen kring detta. Medverkar gör även inbjudna gäster från Diakonia som är Alliansmissionens och Equmeniakyrkans biståndsorganisation och som är initiativtagare till Barnens tankesmedja.

Länk till kvällen finns här.