2023-09-01

Tonårslägret Gullbranna 2023 Deltagaravgifter

Årets tonårsläger på Gullbrannagården tog en annan vändning än vad de flesta av oss hade trott. Strandhäng uteblev, och bad i havet byttes mot regn. Ledningsgruppen för lägret träffades kontinuerligt under dessa dagar för att vara med i händelseutvecklingen av stormen Hans och för att veta vad vårt nästa steg ständigt skulle bli i god tid. Det var viktigt att ge tonåringarna både trygghet och torra kläder, men också dagar som gav mersmak och som blev värdefulla för dem. Till slut ansåg man att trots en lyckad inhysning av deltagare inomhus så blev dagarna inte det som man helst hade önskat. Normal lägerverksamhet gick inte att genomföra. Då väderprognoserna inte indikerade att förutsättningarna skulle ändras valde lägerledningen att göra ett tidigare men väl ordnat avslut. Ett sista dygn på lägret som förhoppningsvis gav en god eftersmak. Mitt i de annorlunda förutsättningarna under lägret har alla deltagare och särskilt alla ledare samarbetat fantastiskt bra! Vi fick verkligen uppleva en härlig enhet i en pressad situation. Stort tack till både deltagare och ledare. Från årets läger tar vi med oss nya erfarenheter och en tacksamhet över att lägret ändå gick att avsluta på ett bra sätt.

Vi förstår att ni är många som funderar kring deltagaravgiften och att den blev högre än tänkt i förhållande till att lägret förkortades. För lägret och SAU kvarstår dock majoriteten av alla kostnader. Från SAU kommer vi erbjuda en återbetalning av 200 kr per deltagare om detta önskas.

Önskar du som deltagare denna kompensation kontaktar du din lokala tonårsgrupp senast den 30/10 2023 med bankkontouppgifter för återbetalning. Väljer du att avstå kompensationen, är vi tacksamma för ditt bidrag och låter de pengarna i stället gå till att täcka lägrets kvarstående omkostnader.