UPPLEV

UPPLEV är en ledarutbildning för UV-scoutledare och genomförs i form av en fjällvandring i Jämtlandsfjällen.

I juli 2020 genomfördes för fjärde gången vår ledarutbildning i fjällmiljö – Upplev! 15 glada vandrare deltog i kursen som genomfördes på Helagsfjället i Jämtland. Stämningen i gruppen var på topp till skillnad från vädret, då vind och kyla på fjället ledde till att kursen denna gång behövde avslutas ett par dagar tidigare än planerat. Trots detta är vi mycket nöjda och tacksamma att kursen till stor del kunde genomföras. Stort tack till Emma Kronstrand och Anders Gustafsson som ledde gruppen på ett föredömligt sätt!

Kursinnehåll:
–  möta Gud genom naturen
– utvecklas som ledare genom att utmanas
– Leave no trace
– Orientering och vandring i fjällmiljö
– Val av lägerplats
– Val av utrustning

UPPLEV äger rum den 19-26/7 2020. Första och sista dagen är resdagar och däremellan är det sex vandringsdagar.

Den 18 april klockan 11:00-16:00 har vi en obligatorisk inför-träff på SAU:s expedition i Jönköping, Västra Storgatan 14. på denna går vi igenom bland annat packning och utrustning, vandringsrutten, matlag och matsedel. Vi äter lunch tillsammans på stan till självkostnadspris. Pga corona-läget genomförs denna träff digitalt. En fysisk inför-träff genomförs istället den 14/6 kl 15:00. 

Anmäl dig här senast 18 april. Deltagaravgiften är 1500 kr/deltagare vilket täcker resan och kursinnehåll. Mat tillkommer. Deltagaravgiften swishas eller faktureras i efterhand. Kursen är för dig som är UV-scoutledare. För att gå kursen ska man ha fyllt 17 år.

Affisch Upplev 2020

Filmer från UPPLEV:

En film av Joakim Iwerskog

En film av Anders Gustafsson

En film av Emma Wilhelmsson