UPPLEV

UPPLEV är en ledarutbildning för UV-scoutledare och genomförs i form av en fjällvandring i Jämtlandsfjällen.

UPPLEV äger rum den 31 juli – 7 augusti 2022. Första och sista dagen är resdagar och däremellan är det sex vandringsdagar.

Kursinnehåll:
–  möta Gud genom naturen
– utvecklas som ledare genom att utmanas
– Leave no trace
– Orientering och vandring i fjällmiljö
– Val av lägerplats
– Val av utrustning

Inför-träffar:
Inför vandringen har vi två obligatoriska inför-träffar.

Den 23 april klockan 10:00-15:00 har vi en  inför-träff på SAU:s expedition i Jönköping, Västra storgatan 14. På denna går vi igenom bland annat packning och utrustning, karta och vandringsrutt, matlag och matsedel. Vi äter lunch på stan tillsammans, till självkostnadspris.

Den 4 juni (obs nytt datum!) klockan 9:30-17:00 ses vi för inför-träff nummer två. Då genomför vi en kortare vandring i Jönköpingsområdet där vi får testa på att vandra med tung packning och även lagar mat på stormkök. Därefter fortsätter vi förberedelserna inför sommaren äventyr.

Praktisk information:
Anmäl er här senast 20 april. Deltagaravgiften är 2000 kr/deltagare vilket täcker resan, kursinnehåll samt boende vid fjällstation. Mat tillkommer. Deltagaravgiften swishas eller faktureras i efterhand. Kursen är för dig som är UV-scoutledare. För att gå kursen ska man ha fyllt 17 år. Det finns ingen övre åldersgräns för att gå kursen.

Filmer från UPPLEV
En film av Anders Gustafsson

En film av Emma Wilhelmsson