Du är viktig som förälder

Du som förälder är otroligt viktig i dina barns liv och du får vara med och berätta för dina barn om din tro. Kyrka och familj får sammabeta kring detta att berätta om en tro som bär genom hela livet.

Som familj kan man tänka på att skapa goda vanor som t.ex. att gå i kyrkan regelbundet och tänka på vad man säger om församlingen. Andra saker som man kan ha med sig är att lägga fram Bibeln och läsa den tillsammans med barnen. Men också att visa barnen bönen genom att be tillsammans – kanske genom kreativa böner. Det finns så mycket du som förälder kan göra och vill vill uppmuntra dig i din viktigaste uppgift: den att vara förälder för dina barn.

För ett tag sedan sände vi Zoom-evenemanget ”SAU-Ledaren: LIVE”, där Irene Björnell talade kring hur man som förälder kan prata tro hemma. Hon utgick från fyra b:n – bibel, bön, bra gemenskap och behövd.
Under kvällen medverkade också Rebecca Wickman, Malin Rosman och Jennie Magnusson. Alla delade med sig av sina tips och tankar och här kan du ladda ner några av tipsen från kvällen.

DU ÄR VIKTIG