Alperna 2024


SAU drar till Italienska Alperna 22-29 mars 2024
Succén är tillbaka! 22-29 mars 2024 arrangerar SAU (Svenska Alliansmissionens Ungdom) i samarbete med Reinolds Buss åter igen en resa för unga vuxna till Alperna. Denna gång bär det av till Val di Sole-dalen i Italien, sex dagar i ett fantastiskt skidområde. En härlig resa för Unga Vuxna. För dig som är 19 år och uppåt (2005-).

Dolomiterna, Alpernas vackraste toppar
Italien erbjuder upplevelser för alla, både till de erfarna skidåkarna som har åkt på skidresor många gånger, men även till er som ska åka för första gången. Dolomiterna i norra italienska alperna är ett av de finaste berglandskapen. Bergskedjan består av 18 toppar som reser sig mer än 3000 meter över havet. Val di Sole är det mest omfattande skidområdet i västra Trentino och rena paradiset för de som brinner för sagolik alpin skidåkning. Här finner man över 380 km preparerade pister och 150 liftar i åtta skidområden.

Under skiddagarna väljer man själv efter eget tycke och smak vilket område man vill åka till. Hotellet kör med egna transferbussar till närmsta skidsystemet som börjar i Daolasa. Liftkortet gäller i åtta skidsystem bl.a. Madonna di Campiglio, Folgarida-Marilleva. Under veckan besöker vi, med vår egen buss olika skidområden, tex Passo Tonale där vi har den längsta nedfarten Presena Glacier – Ponte di Legno, över 11 km lång och med en fallhöjd på ca 1 800 meter.

Efter en härlig skiddag väntar sedan hotellets middag, gemenskap och undervisning. Vi kommer ha med oss talare/samtalsledare, personal från SAU och två guider/chaufförer.

Pippo Hotel ***
Paola Graifenberg och hennes bröder välkomnar oss till detta trevliga familjedrivna hotell. Hotellet ligger i hjärtat av Val di Sole dalen i byn Terzolas. Samtliga rum har dusch, toalett och TV. Många av rummen har även balkong, dock ingen garanti och kan inte förbokas. Halvpension serveras i hotellets restaurang, frukosten som buffé, trerättersmiddag serveras på kvällarna. Tillgång till relaxavdelning finns.

Hyra skidor
För er som tänkt hyra skidor finns det ett flertal sportaffärer som hyr ut skidor vid liftstationen i Daolasa. Alternativet kan vara att vi löser en uthyrare här hemma i Sverige. Vi återkommer om detta.

PRIS: Ca 8580 kr + Skipass ca 360 €. (Priset på resa och skipass styrs av aktuell eurokurs)
Hotell. Del av dubbelrum 5 nätter. Halvpension med frukostbuffé och trerätters middagar.
Extra frukost vid ankomst och middag före hemresa.
Premium Helturistbuss inkl vägavgifter, bro, färja och lokal skatt.

Antal platser: Cirka 50 personer. Först till kvarn!
När du anmäler dig här i formuläret betalar du också in en anmälningsavgift på 2000 kr till bankgiro 5499-1542 eller Swish 123 414 93 57. Märk med för- och efternamn och Alperna. När pengarna är registrerade så är du anmäld. Anmälningsavgiften är en del av totalpriset (8580kr) för resan. Stärks eller försvagas kronan justeras slutpriset efter aktuell kurs.

NÄR? 22-29 mars – 6 skiddagar!

ANMÄLAN: > HÄR <
Det finns platser kvar. Först till kvarn!
Varmt välkommen med!

Bild från 2017