Information

Bödalägret är ett ungdomsläger som är till för att skapa goda möten och god gemenskap mellan människor och med Gud. Vi vill bygga bra relationer och skapa förutsättningar för Gudsmöte.

Bödalägret grundades 1977 och har sedan dess anordnats varje år på Bödagårdens Camping på Öland förutom 2020 och 2021 pga Covid-19. Lägret är ett bra sommaralternativ för ungdomar och äger rum en vecka i augusti strax innan skolstarten. Det många förknippar med Bödalägret är god gemenskap, Gudsmöten och härligt strandhäng.

Pris
• Lägret kostar ca 1200kr.
• Bussresa ca 550kr.

Info
• Deltagarinfo uppdateras här på www.sau.nu och via deltagarbrev.
• Följ lägret på Facebook och på  instagram @svenskaalliansmissionensungdom och @bodalagret24.

Grundprinciper
Till Bödalägret åker vi för att ha en härlig vecka tillsammans med go gemenskap och härliga möten med varandra och Gud! Vi vill att alla ska trivas, känna sig välkomna, komma med i gemenskapen osv… För att det ska fungera behöver vi visa varandra respekt. Grundprincipen är den Jesus lärde oss ”Behandla andra som du själv vill bli behandlad”.

Det innebär bl.a. att ledare måste visa alla deltagare respekt liksom deltagare måste respektera alla ledare och några enkla principer. Det handlar t.ex. om att vi håller tider, respekterar campingens övriga gäster, deltar i samlingar där vi förväntas vara med och är allmänt hjälpsamma och trevliga.

Vi behöver knappast säga det men gör det ändå; för allas trevnad och välbefinnande är lägret fritt från alkohol, tobak och andra droger. Om någon inte respekterar dessa principer, (det tror vi inte händer, men om) riskerar man att bli hemskickad.

”Att ta med sig”-listan

  • Tält, liggunderlag, sovsäck & kudde. (Kontrollera gärna att tältet är helt)
  • Tallrik, mugg & bestick.
  • Hygienprylar som schampo, tandborste mm & handdukar. (Gärna en till stranden och en annan till dusch.)
  • Bibel & anteckningsblock.
  • Kläder för alla väder och aktiviteter (sol, regn, bad, lek osv). Glöm inte regnkläder!!!
  • Bra att ha är också myggmedel & ficklampa.
  • Fickpengar/Swish/Kort till kiosk & insamling! (Varje år har vi en insamling till något gott ändamål)

Boende
Vi bor i egna tält, tjejer & killar var för sig. Hjälp gärna till så att alla verkligen hittar någon att bo tillsammans med.

Ibland löser en större grupp tonåringar detta med att låna med ett militärtält från t.ex. scoutkåren hemma. Det är helt okej från lägrets sida men vill ni bo i militärtält prata med era ledare om hur ni löser transport då inga militärtält får plats i bussarna.

I speciella fall kan boende inomhus fixas. Prata med er lokala tonårsledare om ert behov så hjälps vi åt att hitta en lösning.

Mer kontinuerlig info om lägret hittar du på lägrets Facebooksida

GDPR
Med mitt godkännande på webben får mitt barns personuppgifter samt mina egna kontaktuppgifter sparas av centralorganisationen SAU samt av min lokala förening/ församling. Uppgifterna sparas hos SAU i 3 år. Uppgifterna delas med Studieförbundet Bilda i syfte att söka bidrag. För mer info kring hur vi hanterar personuppgifter, hittar du här på hemsidan.