KRIK-linjen – Bibel, träning, hälsa

Vi lever i en tid där människor jagar lycka och hälsa. Många går på gym eller springer i naturen, följer dieter och gör allt de kan för att få livet att gå ihop. Allt det där är bra och viktigt men vi tror att verklig lycka och hälsa är mer än så.

Därför startade vi hösten 2018 KRIK-linjen Bibel-Träning-Hälsa på Mullsjö folkhögskola och Kungsportskyrkans friskvårdscenter Simson i Huskvarna/Jönköping. Utbildningen är helt unik i sitt slag med fokus på bibel, träning och hälsa.

Efter två lyckade läsår kan vi konstatera att konceptet funkar mycket bra. Välkommen med din ansökan inför läsåret 2020-21. Det finns platser kvar!

Utbildningen drivs i samarbete mellan fyra aktörer. Dessa är Mullsjö folkhögskola, KRIK (Kristen idrottskontakt)Kungsportskyrkan med dess friskvårdscenter Simson samt Svenska Alliansmissionen Ungdom(SAU).

—————————————————–

Vad är KRIK-linjen Bibel-Träning-Hälsa?

Tänk dig att under ett år få kombinera ökad kunskap om Bibeln och det kristna livet med massvis av träningsglädje. Du blir en del av KRIKs arbete i Sverige och ett av Europas främsta kristna friskvårdscenter. Dessutom får du möta massor av människor med olika intressen och bakgrund här på Mullsjö folkhögskola. Utbildningen består av undervisning som fördjupar din kunskap om Gud och din relation med honom. Du får också en grundläggande kunskap i kost och återhämtning, anatomi, coaching, träningskunskap, ledarskap och mycket mer. Du har dessutom chansen att bli diplomerad gyminstruktör, massör, gruppträningsinstruktör, kettlebell, box eller Tikkva- instruktör.

Hälften av undervisningen under en vecka bedrivs på vackra Mullsjö folkhögskola och hälften på Kungsportens friskvårdscenter i Huskvarna. Som elev på utbildningen uppmuntras du att bo på Mullsjös elevinternat där du som sökande har garanterad bostad under hela studietiden.

Varför ska man gå och vem ska göra det?

Det här är utbildningen för dig som både vill gå bibelskola och samtidigt få god kompetens inom träning och hälsa, både praktiskt och teoretiskt. Målet efter genomförd utbildning är att du ska kunna leda dig själv och andra till en bättre hälsa för ande, kropp och själ. Din tidigare kunskap och erfarenhet är inte det viktigaste, det är din längtan och glädje i att utvecklas och lära som är av högsta betydelse.

Vi vill utbilda dig som älskar att träna och vill sprida den glädjen vidare till andra. Vi vill utmana dig att ta nästa steg i din vandring med Gud. Vi vill att du efter genomförd utbildning ska stå ännu bättre rustad för framtidens utmaningar i livet.

Vi riktar oss också till dig som kan känna igen dig i någon eller flera av följande punkter:

  • Jag har viljan att jobba som grupptränare/instruktör, träna individer eller leda mig själv på ett bättre sätt.
  • Jag vill inspirera församlingar att jobba mer med träning och hälsa som ett sätt att presentera evangelium i vår tid.
  • Jag är intresserad av träning, kroppen, människor och ledarskap och vill gå en praktisk och teoretisk utbildning.
  • Jag vill leva ut Jesu kärlek konkret där jag finns. Det kan vara i idrottsklubben, på gymmet eller i naturen med vänner.
  • Jag vill ta en paus ifrån studier eller jobb och ha ett fantastiskt roligt och utvecklande år i härlig gemenskap.

Vad läser man för kurser?

Oavsett om undervisningen består av ett träningspass på gymmet eller ett bibelstudium i klassrummet vill vi undervisa dig genom en helhetssyn på ande, kropp och själ.

Utbildningen är unik i sitt slag i Sverige och Europa. Den nya KRIK-linjen ger dig bibelkunskap men också så mycket mer. Undervisningen är uppdelad i tre lika stora delar.

Den första delen består av ämnen som Nya och Gamla testamentet, lärjungaskap, evangelisation, troslära, samtal och själavård och det inre livet med fokus på identitet i Gud.

Den andra delen består av ämnen som rör träning och ledarskap. Här ingår bl.a. grundläggande anatomi och träningslära, kost och återhämtning, träningsplanering, idrottspsykologi, kommunikation, event och ledarskap.

Den tredje delen består av praktik och praktiska moment. Här ingår massor av träning där vi testar en mängd olika träningsformer och får instruktion i dessa. Du kommer också få leda pass för andra och starta upp och driva projekt och events, både i större och mindre skala. Träningsformer som vi kommer att gå igenom är: Funktionell och traditionell styrketräning, spinning, crossfit, kettlebell, löpning, skadeförebyggande träning, gruppträning och tikkva. Utöver detta kommer vi testa en mängd idrotter som beachvolleyboll, spikeball, racketsport, vintersport och andra sporter efter önskemål.

Mer information och anmälan hittar du hos Mullsjö folkhögskola!

Välkommen med din ansökan!