Scoutinvest

Scoutinvest är ledarscoutsutbildningen för dig som är 13 år och uppåt. Denna helg i oktober träffas cirka 60-70 ledarscouter på Långserums fritidsgård för att lära sig mer om scouting, samarbete och kristen tro.

Utifrån det rådande coronaläget planerar vi för att göra två Scoutinvest-kurser under hösten 2020, för att på så sätt minska antalet deltagare på respektive kurs och genomföra kursen på ett smittsäkert sätt inom de restriktioner som Folkhälsomyndigheten satt upp. Datumen som gäller är följande:

9-11 oktober 2020

23-25 oktober 2020

Man deltar alltså vid ett av dessa tillfällen.

Scoutinvest 2020  är för dig som är född 2007 eller tidigare. Kursavgiften är 510 kronor och man kan gå kursen en gång. Fakturan skickas till UV-scoutkåren. Anmälan till Scoutinvest 2020 öppnar den 15 augusti på sau.nu/anmalan Anmälan senast 15 september. Begränsat antal platser så först till kvarn gäller. Observera att det är olika anmälningslänkar för de olika datumen.

Om Scoutinvest. Helgen börjar på fredag kväll 18:30 med kvällsmacka på Långserums fritidsgård. Därefter lär vi känna våra nya patruller innan vi ger oss ut på en mörkerspårning! Kvällen avslutas med andakt. Lördagen börjar med frukost och en lektion om ledarskap. Därefter är det dags för scoutprojekten, som till exempel kan vara att patrullen lär sig göra en hängbro, bygga en bastu, primitiv matlagning, sjukvård eller kanske en risflotte. Efter detta presenterar patrullerna sina olika projekt för varandra. En stunds fritid blir det på eftermiddagen innan kvällens lägerbål och andakt. Söndag förmiddag innebär verkstadsgudstjänst, där vi tillsammans hjälps åt att skapa en gudstjänst. Efter detta gör vi samarbetsövningar i våra patruller innan det är dags att säga hejdå och åka hem vid 15:00 på söndagen.

Deltagarbrev Scoutinvest 2019