Scoutinvest

Scoutinvest är en ledarscoutsutbildning som riktar sig till dig som går på högstadiet. Det är en helg på Långserums fritidsgård där ett härligt gäng ledarscouter träffas för att lära sig mer om scouting, samarbete, ledarskap och kristen tro.

Hösten 2023 går kursen två gånger:

29 september – 1 oktober 2023

13-15 oktober 2023

Man går alltså ett av dessa tillfällen.

Scoutinvest 2023  är för dig som är född 2010 eller tidigare. Kursavgiften är 520 kronor och man kan gå kursen en gång. Fakturan skickas till UV-scoutkåren. Anmälan stänger 15 september. Begränsat antal platser så först till kvarn gäller. Observera att det är olika anmälningslänkar för de olika datumen.

Om Scoutinvest
Helgen börjar på fredag kväll 18:30 med kvällsmacka på Långserums fritidsgård. Därefter lär vi känna våra nya patruller innan vi ger oss ut på en mörkerspårning! Kvällen avslutas med grillning och en andakt. Lördagen börjar med frukost och en lektion om ledarskap som följs av patrullsamtal kring ledarskap. Därefter är det dags för scoutprojekten, som till exempel kan vara att patrullen lär sig göra en hängbro, bygga en bastu, primitiv matlagning, sjukvård eller kanske en risflotte. Efter detta presenterar patrullerna sina olika projekt för varandra. En stunds fritid blir det på eftermiddagen innan kvällens lägerbål och andakt. Söndag förmiddag innebär verkstadsgudstjänst, där vi tillsammans hjälps åt att skapa en gudstjänst. Efter detta gör vi samarbetsövningar i våra patruller innan det är dags att säga hejdå och åka hem vid 15:00 på söndagen.

Info/frågor? Ring/smsa Lina Boqvist, 076-34 06 833 eller mejla lina.boqvist@sau.nu