Scoutinvest

Scoutinvest är en ledarscoutsutbildning som riktar sig till dig som är 13 till 16 år. Det är en helg på Långserums fritidsgård där ett härligt gäng ledarscouter träffas för att lära sig mer om scouting, samarbete, ledarskap och kristen tro.

Under hösten 2021 genomförs kursen vid två olika tillfällen:

8-10 oktober 2021

15-17 oktober 2021

Man anmäler sig alltså till ett av dessa tillfällen.

Scoutinvest 2021  är för dig som är född 2008 eller tidigare. Kursavgiften är 510 kronor och man kan gå kursen en gång. Fakturan skickas till UV-scoutkåren. Anmälan till Scoutinvest 2021 öppnar på sau.nu/anmalan den 15 augusti. Anmälan senast 15 september. Begränsat antal platser så först till kvarn gäller. Observera att det är olika anmälningslänkar för de olika datumen.

Om Scoutinvest. Helgen börjar på fredag kväll 18:30 med kvällsmacka på Långserums fritidsgård. Därefter lär vi känna våra nya patruller innan vi ger oss ut på en mörkerspårning! Kvällen avslutas med andakt. Lördagen börjar med frukost och en lektion om ledarskap. Därefter är det dags för scoutprojekten, som till exempel kan vara att patrullen lär sig göra en hängbro, bygga en bastu, primitiv matlagning, sjukvård eller kanske en risflotte. Efter detta presenterar patrullerna sina olika projekt för varandra. En stunds fritid blir det på eftermiddagen innan kvällens lägerbål och andakt. Söndag förmiddag innebär verkstadsgudstjänst, där vi tillsammans hjälps åt att skapa en gudstjänst. Efter detta gör vi samarbetsövningar i våra patruller innan det är dags att säga hejdå och åka hem vid 15:00 på söndagen.

Info/frågor? Ring Emma Andersson, 076-34 06 833 eller mejla emma.andersson@sau.nu