UV-scout

UV-scout har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1942, då Unga Viljor, som vi då kallades, bildades i Gnosjö och i Jönköping. 1992 bytte vi namn till UV-scout och idag finns det cirka 4000 UV-scouter i 73 olika UV-scoutkårer.

UV-scout handlar om djur, natur, eldar, knopar och annat friluftsliv. Men också om sjukvård, bibelkunskap, mission och allmänna samhällsfrågor som rättvisa och demokrati. Innehållet i UV-scout är minst sagt varierat!

I UV-scout kallas de yngsta för mini-UV:ar, från 7 år. Invigd UV-scout blir man det år man fyller 9 år. Ledarscout kan man bli från och med det år man fyller 14 år och UV-scoutledare kan man bli från det att man fyller 17 år.

Verksamheten utgår från sex olika ämnesområden: Natur och miljö, Jesus och vi, Rätt hjälp, Till alla folk, Scoutteknik och Vi tillsammans.

I menyn till vänster hittar du information om våra arrangemang, utbildningar, ledartips osv. Ungefär en gång i månaden skickar UV-scoutkonsulent Emma ut info till kårchefer om vad som är på gång i UV-scout. Får ni inte infon? Kontakta emma.andersson@sau.nu för att bli tillagda på mejllistan 🙂

UV-scoutkalendern
24-26 april: Växtverk steg III – framflyttat till 11-13 september
19-20 september: UVA-natta – inställt
26 september: Ledarslaget – inställt
9-11 oktober: Scoutinvest – för scouter och ledarscouter födda -07 och tidigare
23-25 oktober: Scoutinvest – för scouter och ledarscouter födda -07 och tidigare
6-8 november: Växtverk steg I – för ledarscouter och ledare födda -05 och tidigare